İş yerlerinde ruhsat ve yetkilendirme işlemlerinin doğrultusunda bakanlık, valilik, kaymaklık ve belediyeler tarafından proje aşaması içerisinde olan inşaat veya işletmelerin yapım faaliyetleri bu süreç içerisin de devam ederken çeşitli nedenlere bağlı olarak faaliyetin uygulanan ilinden itifaiye daire başkanlıklarından yangın ve acil durumlar için denetleme düzenlemeler istenebilmektedir.
Uygulanan denetlemeler sonucunda oluşabilecek çeşitli yangınları engelleyebilirsiniz. Tasarım aşamalarında olan mimari projelerin yangın güvenliği noktasından incelenmesi ve bu alanda detaylı bir şekilde yangın konusunu detaylıca incelenmesi gerekmektedir.
Verilen Danışmanlık Hizmetleri Nelerdir?
Gibi konular yangın uygunluk raporu içerisinde yer alabilmektedir.
Başvurudan Sonraki Süreç Nasıl İlerlemektedir?
Başvuru yapana işletmeler belirlenen tarihler için beklemede kalmaktadırlar. Yapılan ziyaret doğrultusunda çeşitli kontroller sağlanarak binaların korunması adına yönetmeliklere uygun olarak işlemler ilerletilmektedir.
Ziyareti gerçekleştiren bireyler yangın yeri olabilecek yerler kontrol etmektedirler bunlara örnek verecek olursak eğer.
Jeneratörlerin kontrolleri gibi birçok alanın kontrolleri sağlanarak bu alanda eksikler var ise eksikleri gidermek adına işlemler yapılmalıdır.
Onaylanan İtfaiye Raporu Elden Teslim Alınabilir Mi?
Uygunluk rapor başvurularını Ruhsat ve Denetim müdürlüğünden yapan kişiler işleri acil ise rapor örneği kendilerine teslim edilmektedir. Peki, itfaiye raporu almak ne kadar uzun sürer diye soracak olursanız eğer hemen sizlere bu konu hakkında kısa bilgi verelim bu sayede sizlerde bu konuda dhaa iyi bir şekilde bilgi sahibi olarak gerekli çalışmalarınızı gerçekleştirebilir ve bu sayede güvenli bir iş ortamı veya yaşam ortamı sağlayabilirsiniz.
Bu raporun takiben ortalama sorusu 15 gün içerisin de gerçekleştirilmekte olup yasal cevap alma süresi ise 30 gün olarak belirlenmiş bulunmaktadır.